LEIDEN

De Bruine Boon is een begrip in Leiden. Vele generaties scholieren en studenten brachten hun tussenuren door in het café. Toeristen schuiven aan op weg van het station naar het centrum van de stad en zakenmensen bespreken hun business tijdens een lekkere lunch. Wie je ook bent, genieten doe je zeker op ons zonnige terras, met een prachtig uitzicht op het water en molen De Valk. Kan het Leidser?

Het studentenleven

Al sinds de opening in 1975 zijn studenten graag geziene gasten in De Bruine Boon. We serveren goede, betaalbare gerechten (dagschotel vanaf 9,95) en voor een borrel zit je bij ons altijd goed. Is het laat geworden tijdens een feestje? Bij ons kun je uitkateren, want we serveren in het weekend tot 17.00 uur ontbijt. Kun je daarna gewoon blijven hangen voor nóg een gezellig avondje.

Een bezoek aan onze Leidse musea

Leiden heeft veel mooie musea. Het Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis en Volkenkunde zijn de drie bekendste. Die laatste zit tegenover De Bruine Boon. Ben je na je bezoek moe van alle indrukken? Kom dan bij ons even uitrusten en napraten onder het genot van een hapje en een drankje.